Oikomishoito, joka sopii nuoren ja aikuisen arkeen 

Invisalign on tehokas hoitomenetelmä, jonka avulla miljoonat ihmiset yli sadassa maassa ovat saaneet kauniin hymyn. Oikomiskojeina toimivat läpinäkyvät irrotettavat muovikalvot, jotka valmistetaan yksilöllisesti kunkin asiakkaan hoitosuunnitelman mukaisesti.  

Kyseessä on siis sarja kalvoja, joista jokainen yksittäinen kalvo liikuttaa hammasrivistöä haluttuun suuntaan. Kun edeltävän kalvon liike on saavutettu, siirrytään seuraavaan kalvoon. Kalvot vaihdetaan 1—2 viikon välein. Tavoitteeseen pääsemiseksi kalvoja suositellaan käytettävän 22 tuntia vuorokaudessa. Kalvojen määrä, samoin kuin hoidon kesto, vaihtelee yksilöllisesti riippuen hoidon laajuudesta. Nopeimmillaan saadaan näkyviä tuloksia aikaan jo muutamassa kuukaudessa, kun pisimmillään hoito voi kestää kaksikin vuotta.  

Invisalign-hoidon kulku 

Ennen hoitoa huolehditaan siitä, että asiakkaan suu ja hampaat ovat kunnossa hoitoa varten. Tätä varten tehdään tarkastus ja otetaan tarvittavat röntgenkuvat. Invisalign-oikomiskalvojen käyttö on helppoa ja lähes huomaamatonta. Hoidon alussa hampaiden pinnalle laitetaan hampaan värisiä kiinnikkeitä, jotka auttavat hampaan liikettä hoidon aikana. Toisinaan on tarpeen tehdä lisäksi pientä välihiontaa tiettyihin hammasväleihin, jotta siirtymiselle saadaan tarpeeksi tilaa.

Aluksi suun ja hampaiden täytyy totutella kalvoihin, mutta noin viikon jälkeen ne eivät yleensä enää häiritse puhumista. Kalvot on helppo irrottaa ruokailun ja hampaiden harjaamisen ajaksi – hoidon aikana onkin tärkeää huolehtia hyvästä suuhygieniasta. Invisalign-hoito ei häiritse arjen rutiineja. Oikomiskalvot voi ottaa pois vaikkapa juhlien tai luennoinnin ajaksi. Aktiivisille liikkujille ja kontaktilajien harrastajille kalvo-oikominen sopii mainiosti, koska siinä ei ole teräviä huulta vahingoittavia rakenteita.  

Esteettisestä hammashoidosta purentavirheiden korjaamiseen

Yleensä kalvo-oikominen tehdään molempiin leukoihin paremman lopputuloksen saavuttamiseksi. Joissain tapauksissa riittää kuitenkin hoito vain toiseen leukaan. Silloin hoidon kustannukset ovat jonkin verran pienemmät.  

Invisalignilla on erilaajuisia hoitokokonaisuuksia. Invisalign Go -hoidossa keskitytään esteettisen alueen pienien ahtauksien, aukkojen ja asentovirheiden korjaamiseen. Invisalignin muissa hoitokokonaisuuksissa (Express-, Lite- ja Comprehensive Package) hoidon laajuus ulottuu koko hammaskaarelle, ja niillä voidaan hoitaa laajojakin purentavirheitä.

Kaunis hymy, joka pysyy

Kun hoito on saatu päätökseen, tarvitaan lopputuloksen ylläpitämiseksi retentio- eli ylläpitovaihe. Tähän voidaan käyttää mm. Vivera-retentiokalvoja ja retentiolankoja.  

Invisalign-hoitojen hinnat vaihtelevat hoidon laajuudesta ja vaikeusasteesta riippuen 2000 – 5600 euron välillä sisältäen retention. Hoidon arvioimiseksi tarvitset käynnin luonani maksuttomalla arviokäynnillä, jossa määritän sinulle soveltuvan hoitokokonaisuuden. Samalla teen 3D-kuvauksen, jonka avulla pääset konkreettisesti näkemään, miltä suunniteltu lopputulos näyttäisi.