1. Konsultaatiokäynti

Konsultaatiokäynnillä kerron sinulle Invisalign-hoidosta ja sen vaiheista. Teen 3D-kuvauksen hampaistasi, jolloin näet jo saman tien tietokonesimulaation oikomishoitosi lopputuloksesta. Mikäli ilmenee muuta hoidontarvetta, keskustelemme siitä ja sovimme jatkosta.  

2. Hoitosuunnitelman tekeminen

Teen sinulle 3D-kuvausta hyödyntäen hoitosuunnitelman, jonka pääset itse näkemään animaation muodossa sen valmistuttua. Tarvitsen hoidon suunnitteluun aikaa 1—3 viikkoa.    

3. Hoidon aloittaminen

Kun hoitosi alkaa, laitan hampaidesi pinnalle niihin suunnitellut kiinnikkeet ja teen tarvittaessa pientä välihiontaa. Saat ensimmäiset kalvot käyttöösi ja sarjan kalvoja mukaas. Lisäksi sovimme kontrolliajan.    

4. Kontrollikäynnit 

Kontrollikäynnit ovat yksilöllisesti 3—7 viikon välein. Niiden tarkoitus on seurata hoidon etenemistä. Kontrollikäynnin yhteydessä saat mukaasi taas sarjan uusia kalvoja, jotka riittävät seuraavaan kontrolliin.  

5. Hoidon päättyminen

Kun hoito on saatu päätökseen, hoidon päätyttyä kiinnikkeet poistetaan ja sovitaan retentiosta. Hampaasi 3D-kuvataan jälleen.  

6. Retentio eli ylläpitohoito

Oikomishoidon jälkeen hampailla on voimakas taipumus palautua alkuperäisille paikoilleen. Tästä syystä on tärkeää huolehtia retentiosta. Retentiona voi olla esimerkiksi Vivera-kalvot tai retentiolanka.